Столчета за кола и безопасността – какво още трябва да знаем

столче за колаСтолчетата за кола за най малките и столчетата за по големите деца имат някой съществени разлики.  Столче за кола, което се предлага без да съдържа облегалка и предпазен колан е направено за големи деца – такива до осем или девет години.

Тези столчета се използват така че да можете вече да употребите стандартния предпазен колан на колата. Задните седалки на всеки автомобил имат предпазни колани, а и по закон вече е задължително возещите се отзад също да са с предпазен колан. Оригиналния колан в колата осигурява много по голяма безопасност при движение, но и той има някой особености при използване. Обезопасителния колан трябва непременно да се постави така, че неговата най-висока част да преминава през рамото на малчугана, а долния край минава така както и при възрастните. След поставяне се убедете, че не сте сложили колана през краката на детето.

Важно е и в никакъв случай да не пристягате с колана корема на детенцето. В онлайн магазините както и по други места има голяма гама от този вид столче за кола. Прегледайте и сайта на nuvita-bg.com. Тези столчета са вече последната стъпка, след която детето вече може да се вози в автомобила като всички останали възрастни пасажери. За да разберете кога е най удачно да премахнете столчето за кола от автомобила направете следния лесен трик – вижте ушите на детето, ако евентуално те се подават дори малко над облегалката на столчето за кола то това е първия признак че вашето дето вече може да се вози без необходимост от столче.

Стандартно деца над 9 години вече могат да се возят сами. Дори и сами обаче, никога не забравяйте да ги подсигурите с колан и никога не закачайте повече от едно дете с един предпазен колан. Когато пък си купувате столче за кола избягвайте столчета втора употреба, а вземете си чисто ново придружено с гаранция и сертификат. Дори ако разполагате с ограничени финансови средства не прибягвайте до втора употреба столчета. В случай че нямате никаква възможност за ново столче, то на всяка цена проверете в интернет дали въпросното столче се произвежда още и безопасно ли е то според производителя. Столче по старо от 3, 4 години в никакъв случай не може да е безопасно!

Posted on септември 29, 2012, in Важно and tagged , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар